Irtisanomisilmoitus

Asunnon irtisanominen tehdään irtisanomisilmoituksella. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi ja se lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Irtisanomisilmoituksessa tulee ilmoittaa uudet osoitetiedot sekä pankkitilin numero mahdollista vakuusmaksun palautusta varten. Vuokravakuus palautetaan mahdollisen vesitasauksen yhteydessä noin yhden (1) kuukauden kuluessa muutosta.

Poismuuttajan muistilista

Asunnosta pois muutettaessa on syytä muistaa seuraavat asiat:
– tee irtisanomisilmoitus ajoissa (1 täyden kalenterikuukauden irtisanomisaika)
– tee huolellinen asunnon loppusiivous (myös hellan tausta, jääkaappi, pakastin, kaapistot ja liesituuletin), asunnon tulee olla luovutettaessa muuttovalmiina seuraavalle asukkaalle
– asukas vastaa aina astian- ja pyykinpesukoneen irtikytkemisestä sekä laitteiden poiskuljetuksesta
– varmista, että tyhjennät asuntosi lisäksi myös käytössäsi olleet varastotilat
– tee muuttoilmoitus maistraattiin
– irtisano huoneiston sähkösopimus päättymään kuten huoneenvuokralaki edellyttää (kuukauden loppuun asti)
– palauta asunnon avaimet (myös mahdolliset autopaikan yms. avaimet) toimistoomme
– ilmoita toimistoomme mahdollisista vioista tai puutteista asunnossa
– muuton yhteydessä syntyneet muut kuin talousjätteet toimittaa asukas itse omakustanteisesti esim. jäteasemalle (taloyhtiön jäteastiat ovat vain talousjätettä varten)
– mikäli asukas on jättänyt muuttaessaan muuta kuin talousjätettä asuntoon tai jätekatokseen, jätteiden hävittämisestä muodostuneet kustannukset peritään asukkaalta

Huoneiston katselmuspöytäkirja

Tyhjälle, siivotulle ja luovutetulle asunnolle tehdään tarkastus. Taloyhtiö tekee tarkastuksesta yksilöidyn tarkastuspöytäkirjan ja ottaa tarvittaessa valokuvia. Mikäli katselmuspöytäkirjassa on  merkintöjä puutteellisesta siivouksesta tai asukkaan aiheuttamista vaurioista, voidaan niiden kuntoon saattamiseen käyttää vuokravakuutta.

Mikäli vuokralainen haluaa olla mukana tarkastuksessa, tulee asiasta sopia taloyhtiön kanssa.