TIEDOTE – ASENTOPUULAAKIN LAAJAKAISTALIITTYMÄT

Asentopuulaaki Oy ja Tähtikuitu Oy ovat solmineet sopimuksen Asentopuulaakin hallinnoimien asuin kiinteistöjen tietoliikenneyhteyksien parantamisesta.

Millainen liittymä

Sopimuksen mukaan huoneistoihin on kytketty 100M/100M nopeuksien internet-yhteys ja jonka rajoittamaton käyttö sisältyy huoneiston vuokraan. Maxivision TV-palvelu on otettu käyttöön vuoden 2018 alussa.
Nopeuden osalta on huomioitava, että 100M nopeus on teoreettinen maksiminopeus ja huoneistossa käyttäjän mittaaman todelliseen nopeuteen vaikuttaa moni asia, kuten onko tietokone kytketty johdolla vai langattomasti, millainen ja kuinka vanha tietokone, tablettitietokone tai älypuhelin, mitä nopeusmittauksen ohjelmaa käytetään ja mikä on internetselain jne.

Pitääkö tehdä sopimus

Huoneiston asukkaan ei nettiyhteyden käytön osalta tarvitse tehdä erillistä sopimusta Tähtikuidun tai minkään muun operaattorin kanssa, vaan yhteyden käyttö sisältyy jatkossa huoneiston vuokraan.

Tähtikuidun liittymä löytyy seuraavista Asentopuulaaki Oy:n kohteista: : Lapintie, Pomokaira, Pörsiönsiljo, Kylä-Haka, Kaanaanhelmi I, Kehtomaa, Kaanaanhelmi II-III, Hannuspiha, Pihakatu, Pilotti II, Kulmala, Jalustin, Metsäsiljo, Kaanaanmaa, Metsäpiha, Metsärinne, Kehtokoto sekä Peuranpalas.

Niissä huoneistoissa missä on käytössä ADSL- tai muu liittymä, on pyritty kytkemään Tähtikuidun liittymä toimintavalmiiksi, jos se kaapeloinnin osalta on ollut mahdollista. Olemassa / käytössä olevaa liittymää ei ole kytketty irti. Asukkaan tulee itse huolehtia olemassaolevan liittymän irtisanomisesta ja tämän jälkeen olla yhteydessä asiakaspalveluun Tähtikuidun liittymän käyttöön ottamiseksi jos rinnakkaista kytkentää ei ole pystytty tekemään.

Liittymän käyttö?

Huoneistoihin on toimitettu asennuksen yhteydessä liittymän käyttöön tarvittava päätelaite johtoineen, missä on neljä(4) kappaletta tietokoneliitäntöjä (keltaiset RJ45 liittimet, LAN1 – LAN4) ja joihin voidaan kytkeä tietokone johdolla ja aloittaa käyttö ilman mitään tunnuksia tai kirjautumisia.
Lisäksi päätelaitteessa on langaton tukiasema (WLAN / WiFi). Langattoman verkon käyttöön asukas tarvitsee tukiaseman tunnuksen (SSID) sekä laitekohtaisen salasanan. Nämä tiedot löytyvät päätelaitteen takana olevasta tunnistetarrasta.

TV:n katselua varten huoneistoissa on Maxivision digiboxi johtoineen, jonka kautta asukkaat voivat katsoa peruspakettiin kuuluvia tv-kanavia. Maksullisia lisäpalveluja sekä kanavapaketteja voi ostaa suoraan Maxivisionin verkkosivuilta.

Tekninen tuki ja häiriöilmoitukset?

ASIAKASPALVELU CINIA, puhelin 09 6829 6010

Avoinna arkisin klo 9 — 18 ja lauantaisin klo 12 — 16.